Nice

Nice

Nice is een stad in het zuiden van Frankrijk gelegen aan de Middellandse Zee, tussen Marseille en Genua, met meer dan 930.000 inwoners. De stad is een grote toeristische trekpleister en marktleider aan de Franse Rivièra (Côte d'Azur).

Het mediterraan klimaat dat Nice heeft levert haar in de zomer gedurende 4 maanden zeer aangename temperaturen op die kunnen oplopen tot gemiddeld 30 graden Celsius. Het kan in Nice in zomerperiodes flink droog zijn. Door de relatief koele wind die overheersend uit Afrika komt is het in de zomers aangenaam nabij de stranden. In winterperiodes zijn er temperaturen van gemiddeld 10 graden Celsius.

Het is echt de moeite waard om ’s avonds vieux-Nice te bezoeken, het oude stadsdeel met zijn gezellige visrestaurantjes. Tussen de tafeltjes door bevinden zich allerlei standen met kleine en grote kunstwerken. De sfeer van dit pleintje en een bezoek aan de vernieuwde Place Masséna, met een prachtige fontein, zijn indrukwekkend. Wie van shoppen houdt is in Nice zeker op zijn plaats.

Musea
•Musée d'Art Moderne et d'Art Contemporain (Nice) (MAMAC)
•Musée des Beaux-Arts Jules Chéret
•Musée Terra-Amata

Nice Bereiken

Nice is goed te bereiken:
•per auto via de A8
•per boot via de haven van Nice
•per bus
•per helikopter en vliegtuig via Vliegveld Nice
•per trein en de TGV via station Nice

De Luchthaven Nice is een vliegveld bij de Franse plaats Nice, gelegen aan het begin van de Promenade des Anglais. De officiële naam van het vliegveld is Nice - Provence-Alpes-Côte d'Azur. De luchthaven bedient een groot deel van de Côte d'Azur, o.a. Cannes, Menton, Monaco en St. Tropez.
Na de vliegvelden van Parijs is Nice het tweede internationale vliegveld van Frankrijk qua aantal jaarlijkse passagiers en vliegbewegingen. De luchthaven heeft een capaciteit van 13 miljoen passagiers per jaar, waarvan 4,5 miljoen via Terminal 1 en 8,5 miljoen via Terminal 2.
Vluchten van Brussels Airlines komen toe in terminal 1. Er is een continue gratis pendeldienst tussen terminal 1 en terminal 2 (5 minuten). Aan terminal 2 zijn de autoverhuurcentrales gevestigd.
De luchthaven is bereikbaar per taxi en (pendel)bus. Er zijn pendelbussen naar Cannes, Nice en Monaco.