Cannes


Cannes


Cannes is een stad met ongeveer 75.000 inwoners. Cannes ligt vlakbij Nice aan de Côte d'Azur (Middellandse Zee) in het departement Alpes-Maritimes.

In Cannes wordt jaarlijks in mei het filmfestival gehouden. Het is een belangrijk evenement voor de filmindustrie, dat voor de eerste maal plaatsvond in 1946.

In 2007 werd de 60e verjaardag van het festival herdacht. Na de Olympische Spelen is dit het grootste evenement ter wereld.
Daarnaast is Cannes gastheer voor het Cannes Lions International Advertising Festival en is er jaarlijks een grote botenshow. De evenementen vinden plaats in het Palais des Festivals et des Congrès aan het begin van de boulevard La Croisette.

Cannes is bekend vanwege de zandstranden (in tegenstelling tot Nice met zijn kiezelstranden).
Ten noorden van Cannes ligt Le Cannet, een verkleinwoord van Cannes, dat dus 'klein Cannes' betekent. Het oorspronkelijke bergdorpje bestaat nog steeds, maar is in de verdrukking gekomen van de in de jaren zestig gebouwde flats, waardoor Le Cannet is vastgebouwd aan Cannes.
In het stadscentrum wordt het vervoer geregeld door elektrische bussen (de E-LO), terwijl met een bus met open dak tussen het Hôtel de Ville (stadhuis) en het Palm Beach Casino kan worden gependeld.